dijous, 9 de desembre del 2010

L'ACTUACIÓ AL CASAL TANCA COM CADA ANY L'ANIVERSARI I LA TEMPORADA DELS FALCONS


El passat dimecres va ser l'últim dia de l'aniversari dels Falcons de Vilafranca (que enguany feien 51 anys), i com a tal va ser el dia de la ambiciosa actuació al Casal-Societat la Principal de Vilafranca del Penedès.

Des de l'inici de l'aniversari el passat divendres dia 3 de desembre, ja s'havien anat succeint tot una colla d'actes, alguns ja amb molta tradició, com el Rally Falconer, i d'altres nous d'aquest any, com la cursa atlètica Pujada a l'Ermita de Sant Pau, la primera edició de la qual va tenir lloc el passat diumenge, amb un gran éxit de participació.

I dimecres doncs l'actuació, precedida com ja és habitual per una curta cercavila pels carrers del centre de la vila, i una forta tronada a la Plaça del Penedès. Ja entrant en matèria, el principal objectiu de la colla per a l'aniversari d'aquest any, un cop descartada l'escala d'onze (substituïda per l'escala de deu, que va ser la figura que va obrir l'actuació, completada amb solvència després d'uns moments de nervis al iniciar-se la baixada) era la pira 6/6, la principal fita que la colla ha assolit aquest any.

L'objectiu era descarregar aquest colós per l'aniversari, quelcom que no havien fet mai, ja que sempre s'havia assolit per festa major, aquest any, a més a més, en dues ocasions. El repte era doble doncs, ja que de completar-la, els Falcons haurien sumat 3 pires 6/6 el mateix any, una altra barrera mai assolida. La pira va pujar ràpida, però molt moguda i nerviosa, per finalment trencar-se ja amb els dosos col•locats.

La decepció no va apaivagar pas els ànims de la colla, que van continuar l'actuació amb unes quantes rondes de figures més, essent-ne les més destacades una piràmide drets de 5 de postal, dos tresos de sis nets, un d'ells aixecat per sota (modalitat d'aquest castell que també feia una colla d'anys que no s'intentava) i, per cloure l'actuació, cinc pilars nets, un de cinc i els demés de quatre.

El balanç final de l'any, per a la colla, és prou bo, tot i haver sigut una temporada amb bastant menys actuacions del que és habitual. Si agafem les fites assolides aquest any i les sumem a les de l'any passat, l'any del 50è aniversari de la colla, podem veure que s'han acostat prou als millors anys dels Falcons, que van tenir lloc als anys del canvi de segle, i això és quelcom que fa que dins la colla s'encari el futur amb il•lusió i optimisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.