dissabte, 20 d’agost del 2011

LA PIRA 6/6 MÉS MATINERA

El passat dissabte la Colla dels Falcons de Vilafranca va participar, com ja es tradició, al dia gran de la Festa Major de Sant Quintí de Mediona. Aquesta localitat ha esdevingut gairebé una segona seu per a la colla, ja que fa molts anys que, ininterrompudament, la visiten per prendre part a la cercavila i a l'actuació a plaça de la seva festa. Preguntant a diferents participants locals o a la gent del poble sobre aquest fet, la xifra donada oscil•lava entre 25 i 39 anys consecutius de participació. Segurament, la resposta exacta es troba en algun lloc entre aquestes dues xifres!

Tot i aquest llarg historial, però, aquest any la festa presentà, per als de la faixa verda, una important variació: En comptes d'actuar en últim lloc a plaça, després de tots els balls, com era tradicional, enguany l'actuació es va avançar fins tenir lloc immediatament després de la lectura del pregó. Això va donar lloc al fet, desconegut per a la majoria dels integrants de la colla, d'actuar amb llum diürna a Sant Quintí, però en contrapartida, fer-ho davant d'una plaça plena de gom a gom, que amb la seva calidesa i entusiasme sens dubte va esperonar els falconers, fent-los oferir la millor actuació possible: 3 de 6 net amb agulla, escala de 9, pilar de 5 net, i una majestuosa pira 6/6, mai abans assolida per la colla abans de la festa major de Vilafranca.

La decidida aposta que els Falcons han fet aquest any per aquesta figura, intentant dur-la a alçades mai vistes, ha fet que durant tota la temporada s'hagi assajat i fet madurar constantment, i això va fer que a Sant Quintí la estructura pugés ferma i no patís en excés en cap moment. D'aquesta manera, els falcons es treien l'espina de l'any passat, quan a la vila del Mediona aquesta pira va quedar en intent desmuntat. Gran èxit per la colla vilafranquina per tant, que també va oferir, al llarg de la cercavila, altres figures com ara dos pilars de 4 caminant, un 3 de 6, una pira 6/5 (escalfament de la que vindria després), una piràmide drets de 5, i diversos ventalls i pilars de 3 caminant.

Aquests dies la colla afronta els darrers assaigs i actuacions, de cara a oferir el millor de si mateixos a la festa major de Vilafranca. També destacar que, les darreres setmanes, la colla ha estat muntant una paradeta, els dissabtes de mercat, al davant de la capella de Sant Joan, oferint diferents articles de merxandatge de la colla, a on destaca, com a novetat, la venda de mocadors de la colla amb l'escut brodat, que fins ara lluïen només els integrants de la colla, però que s'han volgut posar a l'abast de tots els simpatitzants de la colla que el vulguin adquirir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.