diumenge, 1 d’agost del 2010

IXa TROBADA NACIONAL DELS FALCONS DE CATALUNYA

Dissabte passat, dia 26 de juny, va tenir lloc a la ciutat de Perpinyà la novena trobada de colles de falcons de Catalunya, la primera vegada que es celebra en un indret de la Catalunya nord. Els Falcons del Riberal, basats a la localitat de Baó, molt propera a Perpinyà, en van ser els amfitrions.

Els Falcons de Vilafranca hi van prendre part, junt amb la resta de colles de falcons de Catalunya i Països Catalans: Falcons de Vilanova, Falcons de Vallbona d’Anoia, Falcons de Llorenç del Penedès, Falcons del País del Cava, Falcons de Piera, Falcons de Barcelona, Falcons de Castellcir, Falcons de Malla, i els Falcons del Riberal, fent palesa la difusió creixent del fet falconer al llarg i ample de tota la geografia catalana.

La trobada es va estructurar en una cercavila dividida en quatre recorreguts diferents, cadascun d’ells amb dues o tres de les colles. Aquest format es va estrenar l’any passat a la trobada que va tenir lloc a Vilafranca, degut a l’alt número de colles participants. Totes les colles van acabar confluint a la Plaça de la República, al bell mig del casc antic de Perpinyà, a on va tenir lloc una lluïda exhibició falconera, compresa per dues rondes conjuntes i tres en les quals les colles van actuar en grups de dues o tres.

Malgrat que el pont de Sant Joan sens dubte va afectar el número d’efectius presents a la majoria de les colles, totes elles van donar el seu màxim nivell, el que va agrair el nombrós públic present a la plaça, en una tarda molt xafogorosa a la capital nord-catalana. Els Falcons de Vilafranca, per la seva part, van assolir com a construccions la pira 5/5, l’escala de 8, la piràmide drets de 5, el pilar de 5 aixecat per sota, i la solemne Torreta.

Acabada l’actuació i els parlaments de rigor, totes les colles van anar fins al popular Castellet de Perpinyà, a on es van fer una fotografia de conjunt. La diada va finalitzar a la vila de Baó, a on els Falcons del Riberal van oferir un sopar popular a totes les colles presents. Un balanç molt positiu doncs, per a una trobada que guanya força (i número de colles presents) any rere any, i que l’any vinent es celebrarà a la vila osonenca de Malla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.